Homemadecooking by Hugo Vanderstraeten - sprokkels.en.brokkels@gmail.com

Stripsites

ATLANTIS Oudenaarde
Broekstraat 2, 9700 Oudenaarde –

Topadres! Bezielde uitbater!

Klik op de foto voor meer info

DE POORT biedt een uitstekende service aan in een zaak met een enorme keuze aan strips.

 

Een plaats waar u rustig door strips kan snuisteren, wanneer het u best past.
Stripweb.be – al vele jaren de grootste online stripwinkel in België – geeft u de mogelijkheid 24 uur op 24 strips te bestellen

Stripspeciaalzaak.be: Dagelijkse updates met stripnieuws, info over nieuwe en te verschijnen strips, besprekingen, vooruitblikken en meer. TOPWEBSITE

Stripmunk is de eenvoudigste manier om je stripverzameling te beheren en is dé plaats om nieuwe strips te ontdekken.

Stripmunk is hét magazine voor de stripliefhebber waarin alle nieuwigheden van Standaard Uitgeverij Strips aan bod komen: van jeugdstrips tot graphic novels en van one-shots tot langlopende succesreeksen.

Lees hier Stripmunkmagazine!

Het Stripmuseum is een ontmoetingsplek voor alle stripliefhebbers in hartje Brussel. 

Aan de hand van permanente tentoonstellingen – die regelmatig vernieuwd worden – en een afwisselend programma van tijdelijke expo’s kan je er als bezoeker kennismaken met de talrijke facetten van het stripverhaal.

Ontdek alle recensies en nieuwsberichten over de nieuwste strips en nog veel meer cultuur. Sinds 2002 messcherp en minstens twee keer per week komen er nieuwe artikels bij.

Klik en lees de recensies
Klik en lees de recensies

Enola.be, online-leidraad doorheen strips, muziek, film, boeken en zoveel meer.

De vereniging “Het Stripschap” werd op 11 oktober 1967 opgericht met als doel de waardering te bevorderen voor het beeldverhaal in het algemeen en het Nederlandse beeldverhaal in het bijzonder. Via de tapbladen “Stripnieuws” en  “Strip Tease” vind je recensies van de laatste uitgaven

Klik hierboven en lees de recensies
Klik hierboven en lees de recensies

De 9e Kunst is een online platform voor het beeldverhaal, gericht op achtergrond- en onderzoeksjournalistiek. Doel van de 9e Kunst is een bijdrage te leveren aan de waardering, zichtbaarheid en kennisverbreding van strips en graphic novels.

Striptip is een ode aan de negende kunst. Recensies, nieuws en al dan niet relevante info over het bij voorkeur Nederlandstalige stripboek. Of graphic novel, beeldroman, strip, comic.

Klik hier boven

Ontdek hier de stripactiviteiten op vaste locaties in Brussel (museagalerijenstriproutesgespecialiseerde boekwinkels) en ook tijdelijke evenementen (beurzen, voorstellingen, festivals, tijdelijke tentoonstellingen, vergaderingen, signeersessies).

0nline audiovisueel-stripplatform boordevol stripnieuws.

Klik hierboven

Stripinfo.be is een stripdatabank met collectiebeheer, gebruikersforum en tal van recensies.

Moors magazine is de dagelijkse elektronische krant van Holly Moors, gestart op 13 november 2002, en vanaf die dag (bijna) elke dag verschenen. Regelmatig ook aandacht voor striprecensies!

Klik hier boven

Sinds mei 2015 is er De Stripvlogger. Actief op YouTube, waar inmiddels al meer dan 500 video’s te vinden zijn. Voornamelijk besprekingen van allerlei stripboeken, maar ook interviews met stripmakers en heel veel reportages van evenementen, zoals stripfestivals, beurzen, speciale bijeenkomsten enzovoorts.

Het Striparchief is gestart in juli 2021. Van elk album proberen ze de cover, een omschrijving en een illustratie te plaatsen. Dagelijks komen er nieuwe strips bij. De focus ligt hierbij op de recentere stripreeksen.

klik hier boven

Op de “Tekentafel” liggen nieuws, recensies en achtergrond informatie!

LangZullenWeLezen: het boekenplatform van VRT en haar netten. Met LangZullenWeLezen wil de VRT iedereen goesting geven om meer – of weer – te gaan lezen. Blijf op de hoogte van het belangrijkste boekennieuws. Snuister eens tussen wat de VRT in woord & beeld aan boeken te bieden heeft. Ook strips komen regelmatig aan bod!

Stripjournaal = nieuws, podcasts, recensies en columns over strips.

Peter Janda van stripwinkel Adhemar is expert en vice president van de Belgische kamer der experten in het stripverhaal, aangesloten bij de unie van de Belgisch-Luxemburgse kunstmarkt (UBEMA) .

De Stripaap uit Twente Nederland: recensies, stripartikelen, webshop.

Pulp deLuxe is een online beeldverhalen magazine dat wekelijks nieuwe beeldverhalen en artikels over het beeldverhaal publiceert. Uit de kolkende brij van beeldverhalen plukken we de grootste wonderen en gooien die met veel bravoure op het net.

Bobbedoes is het veilingplatform voor strips en stripcuriosa. Opengesteld voor alle leden die hun strips of complete verzamelingen zelf willen veilen. Naast het platform beschikt Bobbedoes over Veilinghuis Bobbedoes, de organisatie waar u uw verzameling kunt laten veilen. Bobbedoes is er dan ook voor álle liefhebbers en verzamelaars van strips!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. 

LastDodo is ’s werelds grootste catalogus & community voor verzamelaars. De catalogus wordt door de gebruikers doorlopend aangevuld en verbeterd. Je kunt er je verzameling en zoeklijst in bijhouden. Op basis van de catalogus kun je ook verzamelobjecten kopen en verkopen.