In memoriam Henny Vrienten: Barbara Stok verstripte “Is dit alles?”

Op 25 april van dit jaar overleed op 73 jarige leeftijd Doe Maar frontman Henny Vrienten. Op het net zagen we onderstaande strip meermaals passeren. Ter ere van de klasbak Henny Vrienten willen we dit graag met iedereen delen. Zelf konden we genieten van het Doe Maar optreden op het Festival Dranouter in 2017.

In 2006 verstripte Barbara Stok voor het project “Strips in stereo” het Henny Vrienten nummer “Is dit alles?”. “Is dit alles” komt van het Doe Maar album “Doris Day”.

“Strips in Stereo” is een project van Jean-Marc van Tol en Gerrit de Jager bij uitgeverij De Harmonie. 14 tekenaars hebben 14 Nederlandstalige songs verstript: De Jager Gerrit, De Kort Hein, Hartjes Maaike, Kolk Hanco, Kriek Erik, Kuijpers Henk, Matena Dick, Pontiac Peter, Retera Mark, Stok Barbara, Swarte Joost, Tjong-Khing, Thé Typex en Van Tol Jean-Marc.

Bij het boek hoort een cd met de betreffende liedjes. Boek en cd werden gepresenteerd op 11 maart 2006 aan de vooravond van de Boekenweek in Paradiso Amsterdam tijdens een spetterende show waarin alle verstripte liedjes live ten gehore werden gebracht.HV