Vind jezelf opnieuw uit! Valse sporen! Striprecensie

Het verhaal begint in het stadje Woodstone. Gaat daar een “westernbelletje” rinkelen? Alles draait om tweederangs acteur Frank Paterson die al vijftien jaar de rol van marshal Jake Wild Faith Johnson (een Wyatt Earp kloon met western-snor en al) vertolkt in een western-show. Als hij door zijn bazen te oud wordt bevonden, moet hij gedesillusioneerd de show verlaten. Bij zijn afscheid krijgt hij een western-tour, een groepsreis met “Pony Express travel” cadeau. Duhamel zet de medereizigers neer als een bont allegaartje uit de Amerikaanse samenleving. Door toedoen van Frank en een reeks conflicten onder de groepsleden loopt de rondreis aardig uit de hand. Zo ontmoet hij een Indiaanse sjamaan die hem een hallucinerend soepje laat drinken. In de trip die hierop volgt, ontdekt Frank in een “shoot out” (knipoogje naar de O.K. Coral) dat Jake Wild Faith Johnson een verzonnen figuur is, zoals meerdere aangedikte western-helden. Weer een desillusie rijker. Duhamel tekent deze episode veertien pagina’s lang in zwart wit.

Lees verder …