Strips over Napoleontische tijd blijven “chaud”!

Pagina uit deel 12

Strips over de Napoleontische tijd blijven “chaud”! Op 22 juni verschijnt “De Ruiterlijke Confessies van Dragon Dragon” van Simon Spruyt en Nicolas Juncker (zie Stripmunk 5 JUN-AUG’22 pag. 24-25) en nog maar pas verscheen deel 1 van de nieuwe serie “Buonaparte, Sint-Helena” of uitgeverij Arboris komt al weer met goed nieuws. Ze brengen een integrale uit van “De zoon van de Arend”. Het laatste deel van deze reeks nr. 11 “Wolvenjacht” verscheen in 1998. Na 24 jaar neemt Michel Faure de draad weer op.

Deze stripreeks situeert zich op de overgang van de 18de naar de 19de eeuw (van 1793 tot 1806). Twee van de elf albums spelen zich af in het Directoire, maar vanaf het derde album komt de lezer terecht in de napoleontische periode. Het hoofdpersonage, Morvan d’ Adigny, ondervindt op gruwelijke wijze wat het betekent adellijk bloed in de aderen te hebben stromen tijdens het Terreurbewind van Robespierre. Zijn vader wordt gevangen genomen en sterft onder het mes van de guillotine. Morvan weet te ontsnappen, belandt in het leger van Napoleon en zweert de verantwoordelijken voor zijn vaders dood te zullen doden. Doorheen de verschillende albums volgt de lezer de omzwervingen van Morvan in Frankrijk en ver daarbuiten, de zoektocht naar de moordenaars van zijn vader. De titel van de reeks verwijst naar een beslissing van het Franse kabinet op 27 juli 1804. Voortaan werd de arend het officiële staatsembleem en kreeg een Franse militair als bijnaam ‘zoon van de arend’. (Bron: Ophelia Ongena, Universiteit Gent, Vakgroep Nieuwste Geschiedenis)

In het najaar 2022 verschijnt niet alleen deel 1 van de “Complete Zoon van de Arend” maar ook deel 12 van de serie. De titel daarvan is nog niet bekend.

Passer le mot!

Meer info bij Arboris, Stripspeciaalzaak 

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!