De ruiterlijke confessies van Dragon Dragon 1. Valmy, 1792 striprecensie

Heerlijk komische strip. Na “Heden verse vis” de tweede strip die ons dit jaar spontaan aan het lachten bracht. Een knotsgek verhaal met een al even maf hoofdpersonage: Dragon Dragon. De geschiedenis in zijn hemd gezet! 1792, de jonge Franse republiek staat tegenover de machtige Pruisische en Oostenrijkse troepen. In principe maken de Fransen geen kans, maar dat is buiten Pierre-Marie Dragon gerekend, een laffe dief en geile soldaat. Hij zal, tegen wil en dank, geschiedenis schrijven.
De keuze van scenarist Juncker voor de slag bij Valmy (20/09/1792) is op zich al komisch, omdat deze slag er eigenlijk geen was, maar eerder een kanonnade (met voor die tijd weinig of geen slachtoffers). De slag bij Valmy betekende wel de start van de Eerste Republiek.

Lees hier verder!