Frenchman / Pawnee Striprecensie Twee pareltjes!

n “Frenchman” begint het trieste verhaal van drie jonge mensen uit een klein Normandisch dorp. Alan Labiche, zoon van arme boeren, loot zich vrij uit het leger van Napoleon. Zijn zus Angèle is verliefd op Louis De Mauge, zoon van de plaatselijke baron die er zich inloot. Alans vader verkoopt stiekem zijn lotnummer aan de baron. Hierdoor neemt Louis de plaats in van Alan, die wordt opgepakt als deserteur en met de Franse troepen naar Louisiana gestuurd. Alsof dit nog geen ellende genoeg is, kiest hij bij een schermutseling in Saint-Louis partij voor een zwarte slaaf en doodt hierbij een Amerikaanse burger. Om aan het doodvonnis te ontsnappen trekt hij met trapper Toussaint Charboneau de wildernis in. Ondertussen heeft Louis wroeging en trekt hij naar Amerika op zoek naar Alan. Als nieuws over de twee mannen te lang uitblijft, reist ook Angèle naar het  Westen op zoek naar haar broer en haar vriend. 

Lees hier verder