De zoon van de Arend 12 Jena 1806 striprecensie

24 jaar hebben we moeten wachten op het laatste deel van de Napoleontische reeks “De zoon van de Arend 12 – Jena 1806” . Veel te lang!
De hoofdrolspelers, kapitein Morvan D’Andigny en sergeant Nicolas Patroontasje, proberen Engeland uit te komen door te profiteren van een geplande overval op een Engels gevangenkamp waarbij men een groot aantal Franse gevangenenen wil bevrijden. Met behulp van de corrupte kampoverste slagen ze er in aan boord te komen van het schip van “Destouches”, een Frans edelman. “Destouches” is echter niet van plan om de gevangenen naar Frankrijk te brengen, maar naar Amerika om er op zijn plantages te werken. Bij een controle door een Brits schip worden ze overvallen door de gevreesde kaperkapitein Robert Surcouf, die hen alsnog naar Frankrijk brengt. Hier willen ze asap hun legereenheid, “Het eerste regiment huzaren “ lichte cavalerie, vervoegen.

Lees hier verder!