Collectie Getekend De wraak van Zaroff – striprecensie

In 2019 maakten we kennis met de Russische Generaal Zaroff die tijdens de revolutie van 1917 zijn land moest ontvluchten. Met een groep getrouwen vestigde hij zich op een afgelegen eiland in de Atlantische oceaan voor de kust van Zuid-Amerika. Om zijn tijd te verdrijven laat hij er schepen stranden en vermaakt hij zich met mensenjacht. Wie na drie dagen nog levend op het eiland rondloopt, mag het verlaten. Wanneer hij zelf door een Ierse gang uit Boston wordt opgejaagd, weet hij samen met zijn nichtjes en neef van het eiland te ontsnappen. Tot zo ver summier het eerste deel.
Ook deel twee is geïnspireerd op het boek “The most dangerous game van Richard Cornell”, verfilmd in 1932.
We schrijven ondertussen 1941. De VS heeft zich, na Pearl Harbor, in de oorlog gestort. De nichtjes en de neef worden opgevangen door Zaroffs moeder. Hij zelf oefent nog steeds zijn lugubere “hobby” uit nl., “men hunting”, nu weliswaar op misdadigers en landlopers. 

Lees hier verder!