RIP 2 en 3 striprecensie “Really Inspiring Person” een zootje ongeregeld

Regelmatig vragen we bij bezoek aan onze plaatselijke stripboer Johan (Atlantis Oudenaarde) wat de “hit” van het moment is. Zo prees hij ons de serie RIP aan, meteen goed voor drie delen. 
In deel 1 “Derrick, de dood overleef ik niet”, verschenen in 2020 maken we kennis met het verhaal dat ons telkens vanuit het standpunt van een andere hoofdrolspeler zal verteld worden. Dit is niet nieuw in de stripwereld. We zagen deze techniek eerder in de reeks “Quintett” van Frank Giroud.
Het werk van Derrick en zijn brigade van zes bestaat uit het weghalen van kostbare goederen, die (nog) niet werden geclaimd, uit woningen van doden: mensen zonder familie, kennissen, vrienden en die geen gebrek aan geld hebben. Dat gebeurt onder toezicht van een organisatie van openbare veilingen. 

Lees hier verder!