Het geheim van Raoul Taburin Striprecensie

Het leven zoals het is in Saint-Céron
Taburin, de bekende fietsenverkoper uit Saint-Céron, een typisch Frans buitendorpje, heeft een geheim. Hij weet alles wat er te weten valt over fietsen, behalve hoe hij erop moet rijden. De ervaren fietsenmaker, dankzij constant vallen en vervolgens als kind fietsen moeten repareren, wordt door iedereen in het dorp bewonderd vanwege zijn vaardigheid en kennis, zozeer dat ter ere van hem ze de fiets zelfs een “taburin” zijn gaan noemen. Niemand kent zijn geheim, zelfs zijn vrouw weet niet dat de grote Raoul Taburin niet kan fietsen. Hij probeert zijn eigen gebreken met een kwinkslag te verbergen, wat hem tot lolbroek van het dorp maakt. Niet iedereen begrijpt zijn humor. Door een misverstane joke verliest hij zijn eerste liefde.

Lees hier verder!