Airborne 44 Cyclus 5 deel 10 Wild Men striprecensie

Airborne 44 is één van die reeksen die bij ons in het bovenste schuif ligt. “Wild Men” vertelt het op ware feiten berustend verhaal van de zwarte Virgil Burdette en blanke Jared Webb die, na dat ze in deel 9 “Black Boys” ontsnapt zijn aan een slachtpartij waarbij elf zwarte soldaten in Wereth (17/12/1945) door Nazi’s op gruwelijke wijze omgebracht werden, proberen de eigen linies terug te vinden. Tijdens deze zoektocht ervaart het duo alle ellende van de oorlog. Nadat ze een gewonde burgervrouw naar een veldhospitaal gebracht hebben, wordt Jay bij een aanvalseenheid ingedeeld en Virgil chauffeur van een ambulance. Het gaat er in het Ardennenoffensief zo hard aan toe dat ook Virgil een wapen moet opnemen. Bij een vuurgevecht met de Duitsers wordt Jay zwaar geraakt. 

Lees hier verder!