De Dooie – Striprecensie

We verplaatsen ons naar een afgelegen bergdorp, in de Franse Pyreneeën anno 1864, enkel bereikbaar langs een steil en moeilijk begaanbaar pad. Als de burgemeester van het dorp onverwacht overlijdt, moeten enkele dorpelingen de doodskist op hun schouders, halfweg het bergpad, naar beneden brengen. Tot daar komt de pastoor hen tegemoet voor een laatste zegen. De pastoor wil niet meer tot boven in het dorp komen zo lang de kerk daar niet is gerepareerd. Tijdens de tocht met de kist krijgen we zicht op de onderlinge spanningen in het dorp. Geplaagd door de hitte met daar bovenop een kletterend onweer verandert de begrafenisstoet in een ware calvarietocht. De spanningen tussen de dragers lopen hoog op. De dorpsgeheimen en -taboes komen boven als blijkt dat de burgemeester niet de weldoener is waarvoor hij zich uitgaf.

Lees hier verder!!