De Arabier van de toekomst 6 – Striprecensie

Slot van een unieke inspirerende serie 

Sinds 2015 volgen we het leven van Riad Sattouf, zoon van een Franse moeder en een Syrische vader. Zijn vader hoopt dat zijn zoon “een Arabier van de toekomst” wordt. In deze kleurrijke autobiografische graphic novel schetst Sattouf het Midden-Oosten van de vroege jaren tachtig tot aan de Arabische lente in 2011, en geeft ons zo een kritisch en komisch inkijkje in de culturele achtergrond van de conflicten van vandaag. Deze reeks, een wereldwijd succes, werd vertaald in meer dan twintig talen, won een waslijst aan internationale prijzen. Recent nog kreeg de auteur de Grote Prijs op de 50ste editie van het “Festival International de la Bande Dessinée d’ Angoulême”. De serie is echter nog steeds niet vertaald naar het Arabisch.

Lees hier verder!